Тайван ще ускори разработването на бойни дронове, като вземе предвид уроците

...
Тайван ще ускори разработването на бойни дронове, като вземе предвид уроците
Коментари Харесай

Тайван черпи опит от Украйна и ускорява разработването на бойни дронове

Тайван ще форсира създаването на бойни дронове, като вземе поради уроците от войната в Украйна и опасността, която съставлява Китай. Това оповестиха от Министерството на защитата на острова, представени от " Ройтерс ".

Безпилотните летателни апарати изиграха решаваща роля както за Киев, по този начин и за Москва, откогато Русия предприе пълномащабна инвазия в Украйна през февруари предходната година.

Министърът на защитата на Украйна съобщи, че счита дроновете за бъдещето на актуалната война.

От своя страна Тайван е изправен пред който неколкократно заплаши да употребява мощ, с цел да сложи острова под собствен надзор.

Тайпе е заявявал, че следи от близко войната и извлича уроци, които може да приложи, с цел да отблъсне възможна китайска офанзива, в това число извлича поучения за това по какъв начин Украйна устоява на числено превъзхождащите я съветски сили.
 Тайван се закани да контраатакува Китай
Тайван се закани да контраатакува Китай

Ако китайски самолети или кораби навлязат в територията на острова

Говорителят на тайванското министерство на защитата Сун Ли-фан уточни, че островът форсира създаването и производството на дронове.

" В отговор на актуалната вражеска опасност и употребявайки общия опит на безпилотните летателни апарати във войната сред Украйна и Русия за построяването на асиметрична бойна мощност за дроновете на нашата страна, Министерството на защитата форсира научноизследователската и развойната активност и производството на разнообразни безпилотни самолети ", означи той.

Водеща роля в тази работа играе Националният институт за просвета и технологии " Чун-Шан ", който е благосъстоятелност на тайванските въоръжени сили.
 Китай черпи опит от войната в Украйна, обезпокоен Тайван
Китай черпи опит от войната в Украйна, обезпокоен Тайван

Пекин разработвал тактики за " хибридна война " против острова

Чи Ли-пин, шеф на отдела за проучване на аеронавигационните системи на института, разказа в детайли дроновете, които се създават за военни цели, в това число за разузнаване.

" Дроновете на нашата страна към този момент са достигнали интернационалните стандарти, що се отнася до техния тип, качества и съответната технология ", акцентира той.

В отчет до Народното събрание предходната година Институтът изложи проекти за разработваните от него ракети и дронове, а по-рано Министерството на защитата разгласи планове да стартира произвеждане на " атакуващи дронове ".

които прелетяха над следени от Тайпе острови край китайското крайбрежие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР